|
Web Tabanlı Uzaktan Eğitim, günümüzde büyük ilgi ve rağbet gören eğitim modelidir ve uygulamaları dünyada birçok ülkede görülmektedir. Bu model yapısına sahip çalışmaların günümüzde artış gösterdiği görülmektedir. Eğitimcilerin ve kurumların eğitim alanında en çok sorun yaşadıkları sınav yapma, değerlendirme, öğrenci performansı izleme ve sınav istatistikleri gibi konuların başta geldiği görülmektedir. Web Tabanlı Eğitim yapısını kullanmayan eğitim kurumları eğitimde karşılaştıkları bu problemleri çözmede düşük maliyetli, yüksek performanslı araçlar sunan WTUE yapısını fark ettiler. Bu eğitim kurumları bu alandaki gelişmeleri takip etmeye başladılar. Burada anlatılacak model yapısıyla da zaman bulup eğitimlerini devam ettiremeyen, çalışmakta olan bireyler için kişisel ve mesleki gelişme, akademik ya da sertifika programlarına katılma gibi fırsatlar da yaratılmış olacaktır. WTUE modeli, bahsettiğimiz amaçları ve hizmetleri içinde sunacak bir çalışma modeli olarak düşünülmüştür. Bu çalışma WTUE modelini temel alarak Çevrim İçi Sınav Sistemi Uygulamasına örnek bir uygulama yazılımı olarak geliştirilmiştir.
Bu metnin ingilizcesi lazım şimdiden çok teşekkürler.
|