|
Forumdan Yararlanabilmek için Lütfen Kayıt Olunuz.
|
|
Her Güne 1 Dua...
This topic is about Her Güne 1 Dua..., the author, gulye, wrote about: Amin . dua çok büyük bir nimet . Ya dua edemeseydik ? bunalım takılırdı herkes . psikolojik sorunları olan insanalrda dua yolunu seçtiklerinde sorunla ... To read more just scroll down
|
  |
Her Güne 1 Dua... |
|
|
|
|
Feb 11 2007, 11:43 PM
|
Hayallerimle Yapayalnız Bıraktınn Benii....

Grup: Miss Moderatör
Mesaj Sayisi: 4.757
Kayit Tarihi: 20-January 06
Sehir: Ankara..
Uye No: 14.797
|

|
Amin . dua çok büyük bir nimet . Ya dua edemeseydik ? bunalım takılırdı herkes . psikolojik sorunları olan insanalrda dua yolunu seçtiklerinde sorunlarından kurtuluyorlar . dularınız için teşekkürler . Allah razı olsun cümlemizden .Rabbim düşmana fırsat vermesin . vatanıma göz dikenlere fırsat vermesin. cahilin elinden dilinden korusun bizi . (amin )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Feb 17 2007, 05:30 PM
|
VATAN SANA CANIM FEDA

Grup: SH AlbaY
Mesaj Sayisi: 6.165
Kayit Tarihi: 2-December 05
Sehir: DENİZLİ
Uye No: 9.191
|

|
Sabah Kalkınca Sabah olunca O şu duayı okurdu:
اللَّهُمَّ إِنِّي أَصْبَحْتُ أُشْهِدُكَ وَأُشْهِدُ حَمَلَةَ عَرْشِكَ وَمَلَائِكَتَكَ وَجَمِيعَ خَلْقِكَ أَنَّكَ أَنْتَ اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ وَأَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُكَ وَرَسُولُكَ
“Allah’ım! Ben, şunu ikrar ederek sabahladım: Seni, arşının hamelelerini, meleklerini ve bütün mahlûkatı şahit tutuyorum ki, Sen kendisinden başka ilâh olmayan Allah’sın ve Muhammed Senin kulun ve resûlündür.”(6)
Efendimiz, bütün varlığı, özellikle Allah’a en yakın olan melekleri ve varlığa nezaret eden sekene-i semavatı kendisine şahit tutmakta ve Cenâb-ı Hakk’a arz edeceği hamdini, onların soluklarına katıp öyle arz etmektedir. Efendimizin bu tavrından şu anlaşılıyor: Büyüklerin kapıları çalınırken, evvela tokmağa dokunacak bir el aranmalıdır. O’nun içindir ki Hz. Ömer (r.a.), Medine’de kıtlık olunca, Hz. Abbas (r.a.)’ı elinden tutup bir tepeye çıkarmış, o elleri havaya kaldırarak dua etmiş ve şöyle yalvarmıştı: “Allah’ım! Şu Sana kalkan eller, Sen’in Habibinin amcasının elleridir. Bu el hürmetine yağmur ver!” Ve daha el aşağıya inmeden yağmur yağmaya başlamıştı.”(7) Bu bir Ömer (r.a.) ferasetidir ve dersini, Efendimizin duasına ve yakarışlarına meleklerin soluklarını katmasından almıştır. Allah Resûlü’nün sabah yaptığı dualar arasında şu da vardır: “Ey semâvât ve yeri yaratan, gayb ve şahâdet âlemini bilen, celâl ve ikram sahibi Allah’ım! Sana şu dünya hayatında bağlılığımı ilân ediyor ve Sen’i buna şahit tutuyorum, Sen şahit olarak yetersin.”(8) Bu duada Esma-i İlahî’den ‘Fâtır’ isminin kullanılması anlamlıdır. Sanki şöyle denilmektedir: “Gökleri ve yeri fıtrata göre yaratan, onları fıtrat kanunlarına açık hâle getiren Sensin. Bu fıtrat kanunları içinde, tıbbın, fiziğin, kimyanın, astrofiziğin, astronominin kendilerine göre kanunları vardır. Sanki her sabah bu kanunlar yenileniyor ve varlığa açık hale geliyorlar. Bunlara, bu düzeni ve bu temiz çehreyi veren Sensin!”
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 4 2007, 10:05 PM
|

|

|
Yüce Rabbimiz! Bizleri âlim, ârif, halîm, çok çok tevbede bulunup dergahına teveccüh eden, huzurunda hep elpençe haşyet içinde duran, Kur'an ahlakıyla ahlaklanan, vakur, ciddi, muhlis (ihlası kazanmış), muhlas (ihlasa erdirilmiş),Sen'in bütün icraat-ı sübhaniyenden razı olmuş ve Sen'in rızana ermiş, Sen'i her şeyden daha çok seven ve nezdinde müstesna sevgine mazhar olmuş ve dudakları münacaatlarla kıpırdayan salih kullarından eyle!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jun 19 2007, 07:22 PM
|

|

|
Ya Rabbi, her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahiret azabından bizi koru!
Ya Rabbi, bizi sabreden ve şükredenlerden eyle!
Ya Rabbi, bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan eyle!
Ya Rabbi, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan sana sığınırız!
Ya Rabbi, bizi işinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan ve doğru konuşanlardan eyle!
Bedenimize, kulağımıza, gözümüze sıhhat ver! Küfürden, fakirlik ve kabir azabından sana sığınırız.
Amin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jun 19 2007, 07:29 PM
|
Gönüllerin Modu

Grup: Kullanıcı
Mesaj Sayisi: 1.041
Kayit Tarihi: 13-June 06
Sehir: Hırçın Karadeniz
Uye No: 34.755
|

|
Ben öss hazırlık sürecinde dua yı eksik etmezdim şimdide beni bu stresten çok mutlu bir şekilde kurtardığı için Yüce Rabbime şükrediyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jul 31 2007, 07:21 PM
|
Sh/Tsg Bçvş.

Grup: Kullanıcı
Mesaj Sayisi: 956
Kayit Tarihi: 12-March 06
Uye No: 21.426
|

|
ALLAH RAZI OLSUN HEPİNİZDEN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mar 4 2008, 12:41 AM
|

|

|
ALLAHIM! Sen ölümlerin en güzeli ile bizi huzuruna al Allahım! Ölümümüzü her türlü şerden kurtulup rahata erme vesilesi yap Ya Rabbi! Allahım! Bizleri Sen'i çok zikreden, Sana çok şükreden, Sen'den çok korkan, Sana çok itaat eden, Sana karşı saygı ile dopdolu olan, ahu efgan edip dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden kullarından eyle. aminn..aminn...amin..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jul 9 2008, 10:30 AM
|
₥•—› masum hayallerim‹—̶

Mesaj Sayisi: 2.344
Kayit Tarihi: 3-November 07
Sehir: ₥•—› masum hayallerim‹—• ₥
Uye No: 64.157
|

|
Utanırım ya Rahman senin aşkın ile açan ve hoş kokular veren bir gül olamadım. Bir güneş olup doğamadım bir rüzgar olup esemedim
Bütün mahlukat sana itaat ederken aşk ile hu çeker aşk ile döner yunus misali...
Utanırım ya Rahman gaflet uykularımdan utanırım. Sabahlara kadar sana secde eden bir Ebubekir bir Ömer bir Osman olamadım. Onlar gibi Rasule aşık olamadım onunlayken bile hasret kalamadım...
Utanırım ya Rahman eshabı guzinin tövbesinden utanırım. Uzeyr olup harama baktım diye vuramadım kendimi dağlara ağlaya ağlaya AFFET YA RABBİ diyemedim
Utanırım Ya Rahman mümin din kardeşlerim zulm altındayken gidip Ali olamadım. Senin rızan için öldüremedim onları. Ömer gibi hanımını çocuklarını yetim öksüz bırakmak isteyen gelsin diyemedim...
Utanırım Ya Rahman korkamadım yatağa girip uyumaktan Seddad Bin Evs olamadım yataktan kalkıp sabaha kadar secde edemedim.
Ya Rahman ne güzel kulların var ben onlardan olamadım. Simdi ağlıyorum sessizce. Sanki oturduğum yerde ölümümü bekliyorum. Yok misali yasıyorum.. Her vasıtaya bindik fanide simdi sıra tabut denen cansız ata binmekte...
Şehadettir arzuhalım nasib edermisin Ya Rahman cennette cemalinle şereflendirirmisin bu acizi. RAHMETIMDEN GAZABIMDAN USTUNDUR buyurmuşsun. Rahmetinle muamele eyle bizlere biz aciz kullarınız. Öylesine bir ölüm nasip eyleki Azrail as geldiğinde hoş gelsin ve geldiğinde o görevini yerine getirmeden sen bizlerden Razı ol İnşaALLAH...
AMİN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jul 9 2008, 10:31 AM
|
₥•—› masum hayallerim‹—̶

|

|
Yâ rabbi! Sen benim rabbimsin, ben ise senin kulunum. Sen herşeyi Yaratıcısın, ben ise yaratılanım. Sen rızık verensin, ben ise rızık alanım. Sen mülkün sahibisin, ben ise kölenim. Sen kuvvet sahibisin, ben ise âciz ve zelîlim. sen zenginsin, ben ise sana muhtacım. Sen ezelî dirisin, ben ise ölüme mahkûmum, sen bakisin, ben ise fânîyim. sen kerem sahibisin, ben ise kötülenmeye lâyığım. Sen iyilik yapansın, ben ise kötülük işleyenim. Sen affedicisin, ben ise günahkârım. Sen büyüksün, ben ise hakirim. Sen kuvvet sahibisin, ben ise zaîfim. sen verensin, ben ise isteyenim. Sen emniyet verensin, ben ise korkanım, Sen cömertsin, ben ise dua edenim. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Rahmetinle benim günahlarımı affet. Suçlarımı bağışla.Amin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jul 9 2008, 10:31 AM
|
₥•—› masum hayallerim‹—̶

|

|
Ey hâkimlerin hâkimi olan mutlak Hâkim,
Ey adaleti bütün âdillerden sonsuz derece yüksek olan mutlak Âdil, Ey sözü en doğru olan, doğruların doğrusu mutlak Sâdık, Ey varlığı ve birliği ayan ve beyan olan, her şeyden daha açık Mutlak Zâhir, Ey temiz olanlardan sonsuz derece pak ve temiz olan mutlak Tahir, Ey en üstün ve en güzel mertebe–i hilkatte yaratan Hâlik, Ey en süratli hesaba çeken, hiçbir hesap ona ağır gelmeyen mutlak Hasîb, Ey sesleri en iyi şekilde işiten, dertleri, ahları en güzel biçimde dinleyen mutlak Sâmi, Ey kerem ve bağışı en üstün, ikram ve atası en güzel olan mutlak Kerîm, Ey merhamet edenlerin en merhametlisi, şefkat edenlerin en yücesi olan Rahîm, Ey şefaatçilerin en yücesi, şefaat ve affı en bol olan mutlak Şâfi', Sen aczden ve şerikten, kusurdan münezzeh ve mukaddessin. Senden başka ilâh yok ki, bize imdad etsin. Biz kullarını azaptan ve ateşinden kurtar.
Selametle inşaAllah...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jul 9 2008, 10:32 AM