|
Oldukça büyük bir üniversite baştan söyleyim. 1957 yılında kurulmuş ve yarım asırı devirmiş bir üniversite.Her yönü ile çok güzel bir üniversite kampüsü çok büyük ve güzel.Ama tek kötü yanı konumu yani Erzurum.Ev kiraları önceden çok pahallıydı şimdi ii sayılır. 300 den başlıyo (doğalgazlı). Halkını daha ben anlayamadım. Ama genelde öğrenciyi yol yolabildiğin kadar :-) bildiğim kadar istanbul, ankara,izmir,antalya ve bursa ya direk uçak var. Ayrıca her ile otobüs var. Ben bu üniversiteye baya zor alışmıştırm. ama insan gittikçe seviyor. dengi olan çoğu üniversiteden çoooook çooook iidir.
Eskiler bu yıl şanslı olduğumuzu söylüyorlar. Çünkü Erzurum a çok kar yağarmış. Üniversite bile tatil oluyormuş. Bu yıl fazla kar yağmadı ama soğuktu.5-10cm kar yağıyo 1-2 hafta erimiyo eriyo oh be diyoz ertesi gün bi daha kar yağıyo. Derken mart ayının başından beri gayet sıcak. Hele Erzurum yazları çok sıcak oluyo.Ben Karadenizin o nemli havasından buraya gelince inanın hiç hasta olmadım ve terlemiyorum.
Eğitim bakımından bence mükemmel. Diğer üniversitelere giden arkadaşlardan duyuyorum derslere araştırma görevlileri falan giriyormuş övmek gibi olmasın ama bize en aşağı Doç.Dr giriyo yani hocaların çoğu Prof.Dr ve inanın Prof lar çok iyiler dersi içten anlatıyolar.
Merak ettiğiniz şeyleri sorun yazayım...
|